Vrijwilligers voor zorgcampus de Maasmeander

Hallo iedereen,

Zorgcampus de Maasmeander is dringend op zoek zijn naar vrijwilligers om bewoners die weinig tot geen familie hebben  te begeleiden naar hun afspraak in het ziekenhuis. Het vervoer wordt altijd vanuit het rusthuis geregeld, het is enkel om de mensen van de taxi naar hun afspraak te begeleiden en de taxi blijft wachten. Meestal is dit voor een kort onderzoek of afspraak en neemt dit slechts een uurtje in beslag! De chauffeur is enkel voor het vervoer en begeleidt hun niet naar de afspraak.

Verder zijn we ook op zoek naar een vrijwilliger die de kapster helpt om bewoners te halen en terug te brengen naar de afdeling.

Heb je vrije tijd en voeling met oudere personen, neem zeker contact op met Veerle Jacobs: 089 48 28 50 of veerle.jacobs@ocmwmaasmechelen.be

Vrijwilligers wijkwerkingen

Voor de wijkwerkingen in opgrimbie en eisden-dorp zijn we op zoek naar vrijwilligers die senioren uit de wijk een leuke middag willen bezorgen.

De wijkwerking is een ontmoetingsplek voor senioren en buurtbewoners uit de wijk. 2x per maand organiseren we een wijkwerking in de verschillende wijken van de gemeente Maasmechelen waar we een maaltijd en aansluitend een activiteit aanbieden. Gezellig samenzijn staat centraal!

Als vrijwilliger help je mee met de volgende taken:

- het klaarzetten en opruimen van de zaal (tafels en stoelen)
- het dekken van de tafels
- helpen bij het uitscheppen en serveren van de maaltijden
- opruimen en afwassen van de borden/glazen
- begeleiden van de activiteiten (dansen/gezelschapsspellen/knutselen)
- bijwonen van vergaderingen

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek met vrijwilligerscoördinator Veerle Jacobs op het telefoonnummer: 089/48 28 50